Kosten en Financiering

Het Sensum Instituut biedt individuele behandeling voor 28 uur per week. Dit komt neer dat wij 7 uur per dag 1 op1 begeleiden. Op de woensdag zij wij gesloten.

Maatwerk voorziening
Het Sensum Instituut is een maatwerk voorziening. Voor het verkrijgen van een PGB financiering gelden net iets andere regels dan voor een standaard voorziening. Standaard voorzieningen zijn vaak behandelingen in een groepssetting.
In eerste instantie is de huisarts niet gemandateerd om uw kind door te verwijzen naar het Sensum Instituut. Er zal een deskundig verslag moeten zijn opgesteld. In de regel gebeurt dat door een kinderpsycholoog, een kinderpsychiater of een orthopedagoog. In zo’n verslag wordt vaak het IQ genoemd maar ook wat nodig is om uw kind verder te ontwikkelen. Indien er niet duidelijk uit het verslag naar voren komt wat uw kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen, kan het Sensum Instituut dat ook voor u verzorgen.

De behandeling wordt volledig vergoed door uw gemeente d.m.v. een een persoons gebonden budget (PGB). Het Sensum Instituut rekent geen eigen bijdrage of andere kosten aan de ouders.  Als u meer informatie wilt over een PGB of het aanvragen daarvan, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of per email.
Op de site van de gemeente Haarlemmermeer kunt u ook nuttige informatie vinden over zaken rond het aanvragen van een PGB.